NBA Günlükleri

Son Finalistte Sürpriz Ayrılık

WNBA’de geçtiğimiz sezonun finalistlerinden Phoenix Mercury, 2014 yılından beridir takımın başantrenörü olan Sandy Brondello ile yola devam etmeme kararı aldı.

Geçtiğimiz sezon WNBA finalinde Chicago Sky’a 3-1 kaybederek ligi 2. sırada tamamlayan Phoenix Mercury, sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan 53 yaşındaki koçun sözleşmesinin uzatılmayacağını duyurdu.

8 sezondur Phoenix Mercury’nin başantrenörü olan Sandy Brondello, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu:
“Bana, Phoenix Mercury’de çalışma fırsatı sunulduğu için son derece minnettarım. Robert Sarver’a (kulübün sahibi), Jim Pitman’a (yönetici), tüm personellere, oyunculara ve bu 8 yıllık süre zarfında birlikte çalıştığım herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca, destekleri ve iç sahada oynadığımız maçlarda unutulmaz atmosfer yarattıkları için de taraftarlara teşekkür etmek istiyorum.”

2014 yılında, takımıyla şampiyonluk sevinci yaşayan ve sonrasında yılın en iyi başantrenörü seçilen Avustralyalı çalıştırıcı, Phoenix Mercury ile 150 kez galibiyet sevinci yaşarken 108 kez mağlubiyet gördü.

Furkan Bahar

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir